Ellefsens dobbeltrolle i E18-saken

RÅDGIVER: Petter Ellefsen, rådgiver og politiker.

RÅDGIVER: Petter Ellefsen, rådgiver og politiker. Foto:

Av

Som rådgiver for Grenland Havn har Petter Ellefsen forfattet et høringsinnspill der han konkluderer med at et helkryss på Ås vil være den klart beste løsningen for påkobling til ny E18 over Eidangerhalvøya.

DEL

PD menerI bystyret var Ellefsen den eneste som stemte mot Nye Veiers reguleringsforslag som går inn for et halvkryss på Ås. I gårsdagens avis hevdet ordfører Robin Kåss at Ellefsens dobbeltrolle har skapt forvirring og vært en medvirkende årsak til at det har blitt forsinkelser i arbeidet med ny E18 gjennom Porsgrunn.

Det får så være. Sånn fungerer demokratiet, og vi mener uansett at Ellefsen ikke kan få yrkesforbud selv om han sitter i bystyret for Høyre.

Grenland Havn og Petter Ellefsen er selvsagt i sin fulle rett til å konkludere med at fullkryss på Ås vil være den beste løsningen. Spørsmålet er om Ellefsen blander roller og er inhabil når han er den eneste som stemmer imot Nye Veiers forslag i bystyret.

Vi mener nei. Petter Ellefsen har ingen personlige interesser i saken. Han gjør en profesjonell jobb som rådgiver for Grenland Havn, og må kun stå til rette for daglig leder og styreleder i det interkommunale selskapet.

Som Høyre-politiker er det velgerne som har gitt ham tillit etter at Porsgrunn Høyres nominasjonsmøte ga ham en kumulert plass på lista for fire år siden.

At han er på kollisjonskurs med sine partikolleger, er det Porsgrunn Høyre som eventuelt må rydde opp i.Artikkeltags