Er Langangen bare en parentes?

URO: Langangen vel vil ha bedre sikring i anleggsperiode.

URO: Langangen vel vil ha bedre sikring i anleggsperiode.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I PD tirsdag sto tre representanter for Langangen vel fram og sa at de frykter trafikkfarlige forhold når bygda skal brukes som anleggsvei for E18-utbygging.

DEL

PD menerVelforeningens folk sier veien gjennom Langangen blir en vei med veldig mye anleggstrafikk, og de er rett og slett livredde for hvordan det vil bli å sende ungene til og fra skolen når digre dumpere og tunge kjøretøy inntar den lille bygda.

Vi må legge til grunn at det er de som bor i Langangen som kjenner utfordringene best. Veiplanleggerne og kommunen har helt sikkert god oversikt de også, men noe må ha skortet når lokalbefolkningen mener trafikksikringen i en lang anleggsperiode ikke holder mål med de planene som er lagt fram. Enten er det mangel på informasjon, mangel på løsninger, eller begge deler.

Nye Veier skal bygge nye E18, og de har foreslått lysregulering på en trafikkutsatt bru. Det har kommunen godtatt, men velforeningen mener lysregulering ikke er nok, de vil ha bredere fortau. De sier de ikke kan sitte stille og se på at Nye Veier og kommunen lager en marerittvei som vil vare i hele byggeperioden på et par år.

Vi mener veibygger og reguleringsmyndighet må gå en ekstra runde med lokalbefolkningen, for de kan ikke ha en situasjon med frykt for barnas sikkerhet på daglig basis. Vi vet at Nye Veier har et budsjett å forholde seg til, men de må prioritere godt samarbeid og trygghet før dumperne slippes løs.

Artikkeltags