Få slutt på den tullete legevaktdebatten

LEGEVAKT: Vi ønsker en felles legevakt uansett om den ligger i Porsgrunn, Bamble eller Skien.

LEGEVAKT: Vi ønsker en felles legevakt uansett om den ligger i Porsgrunn, Bamble eller Skien. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Debatten om en felles legevakt i Grenland har pågått mer eller mindre kontinuerlig de siste 20–30 årene. Nå må det bli slutt på den totalt meningsløse geografidebatten om hvor en felles legevakt skal lokaliseres.

DEL

PD menerPolitikerne må sette innbyggernes helse foran om legevakta ligger i Porsgrunn eller Skien.

Skien trakk seg for et par år siden fra et prosjekt som skulle ende opp med en felles legevakt for Grenland. Hedda Foss Five & Co krevde nemlig at en slik legevakt måtte ligge i tilknytning til Sykehuset Telemark i Skien. Dette til tross for at et samlet fagmiljø ved sykehuset mente noe annet.

Nå utreder Porsgrunn, Bamble og Kragerø en felles legevakt for de tre kommunene, og det er allerede klart at det både er økonomiske og medisinske oppturer i et slikt prosjekt.

Det er i utgangspunktet fullstendig likegyldig hvor en felles legevakt blir lokalisert, bare den blir tilført tilstrekkelig ressurser. Med andre ord; Når du blir syk eller trenger medisinsk hjelp på kvelder, netter og i helgene, spiller det ingen rolle om du må kjøre noen minutter ekstra. Det avgjørende er om du treffer en dyktig lege eller sykepleier og får den hjelpen du trenger.

Dette er faktisk en problemstilling som er for alvorlig til å la politikerne krangle om i årevis. La fagfolkene bestemme. Det er de som vet best, og som er i stand til å vurdere hva som vil gi innbyggerne det beste og mest forsvarlige tilbudet.

God bedring!

Artikkeltags