Får ikke lov å si opp 50 ansatte

BUDSJETT: Wold og Solheim må styre etter særegne regler.

BUDSJETT: Wold og Solheim må styre etter særegne regler.

Av

De borgerlige kommer til å hamre videre løs på fredningen av ansatte i kommunen, men vinner neppe fram. Ap kommer til å stå last og brast med fagforeningen, inntil Dovre faller, men kan den sementerte Ap/Fagforbundet-alliansen komme til å slå sprekker i det nye bystyret?

DEL

PD menerVedtaket om at ingen kommuneansatte skal sies opp som følge av omstilling kommenteres av rådmann Per Wold i nytt budsjettforslag som ble lagt fram fredag. Wold skriver at vedtaket er særegent for Porsgrunn og «gir oss noen spesielle utfordringer».

Diskusjonen om freding er en gjenganger og vil komme opp igjen når politikerne skal kna budsjettpostene fram til det siste bystyremøtet før jul. Petter Ellefsen (H) sa i valgkampen rett ut at kommunen bør slankes med rundt 50 ansatte, men etterpå modererte han seg litt, for mer eller mindre masseoppsigelser er ikke uproblematisk.

Samtidig er slik at rundt 50 færre årsverk vil kunne bli den rene trylleformelen for en sunn og frisk kommuneøkonomi. Isteden må Wold skru opp eiendomsskatten for å holde hjula i gang.

Vi mener det er viktig på holde tunga rett i munnen i denne debatten, for ansatte i kommunen har en tendens til å bli spissformulert som en byrde som både kan sies opp og byttes ut, ikke som dyktig og effektiv leverandør av alle tilbudene og tjenestene som er nødvendige for at et samfunn skal fungere. De ansatte bør ikke bli useriøs politisk kanonføde i diskusjonen.Artikkeltags