Feil av politiet å utsette Løvsjø

UTSATT: Beklagelig at Ness Løvsjø blir gående og vente.

UTSATT: Beklagelig at Ness Løvsjø blir gående og vente.

Av

Politiet kan ikke prioritere å få straffesaken mot tidligere Frp-topp Adrian Ness Løvsjø opp til doms før ferien.

DEL

PD mener– Vi har mange andre saker vi må prioritere foran denne, har politiet opplyst til TA. Kapasiteten skal være sprengt.

Det er dessverre ikke noe nytt at politiet sliter med kapasitet på både etterforskning og påtale. For utenforstående framstår situasjonen i politiet som en evig nedadgående spiral, som uansett hvor mye penger ulike regjeringer bevilger ikke fører til bedring på helt grunnleggende oppgaver i politietaten.

Kanskje er dette en misforstått oppfatning, kanskje ikke. Saken nå er i alle fall at politiet ikke har kapasitet til å få Ness Løvsjø-saken opp til doms før ferien.

Vi mener dette er beklagelig, først og fremst for Ness Løvsjø som må sette livet på pause lenger enn antatt, og lenger enn det bør være grunnlag for. Underslagssaken han ble anmeldt for av arbeidsgiveren Kiwi hadde stor politisk sprengkraft, for Kiwi var underslaget et alvorlig svik, men strafferettslig dreier det seg om en fillesak.

Ness Løvsjø har tilstått, han skal ha samtykket til tilståelsesdom, som er en kontorforretning med en dommer i tingretten, og det er for øvrig lite som tilsier at politiet står overfor en oppgave av spesielt kaliber.

Hvorfor i all verden har det ikke vært mulig å få denne saken ferdig før sommeren? Politiet mottok anmeldelsen 19. mars. Det burde ha vært mulig å få dette unna før sankthans.

Artikkeltags