Hvilket bysentrum ønsker vi oss?

BEGGE DELER: Vi har plass til både biler og mennesker i Storgata.

BEGGE DELER: Vi har plass til både biler og mennesker i Storgata.

Av

Porsgrunn kommune har de siste årene gått systematisk til verks for å tømme sentrum for biler og dermed også kunder til de butikkene som fortsatt har dørene åpne.

DEL

PD menerFørst innførte de en parkeringsordning som er mer eller mindre umulig å forstå. Folk som kommer fra andre byer rister på hodet og skjønner ingen ting. De syns Porsgrunn er «Nord-Europas» verste med enveiskjørte gater og et håpløst parkeringsregime. I tillegg har vi parkeringsvakter som er så ivrige i tjenesten at de nærmest ligger i buskene for å bøtelegge bilister som misforstår reglene. Alt dette for at vi skal redde verden med mindre bilkjøring, og dermed også motta såkalte belønningsmidler fra staten.

Men hva er prislappen for de edle tanker og målsettinger? Og har tiltakene fungert etter planen?

Svaret på det siste er nei. Byen tømmes dag for dag, måned for måned, for butikker og mennesker. På hverdagene fylles nesten samtlige parkeringsplasser i sentrum opp med ansattes biler som etter hvert har blitt verdensmestere i å omgå reglene. Var det meningen?

Det er greit å bo på Sundjordet, Bratsberg Brygge og på Moldhaugen og hevde at alle bør ta bussen, sykle eller gå når de skal til byen og handle. For folk ute i bydelene er det en fjern tanke.

Vi ønsker oss politikere som både jobber for en grønnere verden, men som samtidig vil bruke virkemidler som ikke legger Porsgrunn sentrum dødt. Alle skjønner at vi må gjøre noe med Frankelintorget, men da må man også finne løsninger og erstatte de 50 parkeringsplassene som forsvinner. Isaksen og Jans Klær selger ikke ei jakke eller ei bukse til folk som kommer i bussen fra Brevik. Sånn er det bare.

Artikkeltags