Hvit stabel av kasser

KASSENE PÅ HAUGEN: Den nye kassekirken tar form.

KASSENE PÅ HAUGEN: Den nye kassekirken tar form.

Av

Kunsthistoriker Tommy Sørbø beskrev egentlig den halvferdige, nye kirken på Kjerkehaugen på en enkel og grei måte da han hevdet at den ser ut som en stabel med hvite kasser.

DEL

PD menerIkke bare er og blir den nye kirken styggere enn vi fryktet, den er også et symbol på det som må være tidenes mest udemokratiske prosess i en viktig sak her i Porsgrunn.

Vi vet nesten ikke om vi skal le eller gråte når vi ser de hvite kassene bygningsarbeiderne holder på å stable oppå hverandre. Er det en spøk? Folk som aldri har vært i Porsgrunn før, må jo tro at vi er klin gærne.

Tommy Sørbøs utspill fikk det til å koke på PDs Facebook-sider før helga, og det er vel ingen særlig tvil om hva folk i Porsgrunn mener om det som skal bli byens nye religiøse storstue.

Det aller verste er at mindretallet som trumfet gjennom byggingen av den såkalte porselenskatedralen, har skapt en helt unødvendig splittelse i befolkningen. Sånn blir det når et soleklart flertall taper mot mindretallet. Folk skjønner at kampen for gjenreisning av den gamle, flotte kirken fra 1700-tallet ikke var fair play, og da blir de rett og slett forbanna.

Mindretallet må ha en flau smak i munnen når de ser hvordan porsgrunnsfolk reagerer og tar avstand fra de hvite kassene på Kjerkehaugen. Hvilken glede har de av å tvinge gjennom en kirke nesten ingen vil ha, og som nærmest gjør oss til latter?

Uff, dette er ille!

Artikkeltags