Kåss og Trump

BOM: Farahmand (H) kan ha grunn til å lese seg opp på USA.

BOM: Farahmand (H) kan ha grunn til å lese seg opp på USA.

Av

– Kåss oppfører seg som Trump, sa Porsgrunn Høyres Mahmoud Farahmand på førstesida av Varden denne uka. Farahmand tok høyde for at han skyter seg selv i foten, men vi tror ikke han har forstått det grove kalibret.

DEL

PD menerFarahmand har rett i at Kåss har politisert ordførerrollen mer enn sine forgjengere. Det har vi skrevet om flere ganger. Høyre-politikeren har også et poeng i at Kåss av og til roter seg bort i endeløs forsvarstale, istedenfor å kaste korta.

Det er mye ved ordføreren som kan settes under debatt. Det er helt naturlig overfor den øverste folkevalgte i en kommune. Videre er det ikke oppsiktsvekkende at Høyre og Ap har ulikt syn, og så langt er Farahmand helt innafor i kritikken.

Vi sliter mer med at Høyre-politikeren drar Trump-kortet, i en saus av argumentasjon som handler om alt fra jernbaneutbygging til at ordføreren har vært julenisse på Instagram. Vi har ingen egeninteresse av å stå opp for en Ap-ordfører i Porsgrunn. Men når ordføreren sammenliknes med en amerikansk president som blant annet kvier seg for å ta oppgjør med nynazister, politisk vold og er ansvarlig for et statsapparat som tar små barn fra foreldrene på Mexico-grensa, forbeholder vi oss retten til å mene at Farahmand har gått for langt.

Enten har han slående lite kunnskap om det amerikanske samfunnet akkurat nå, eller han har bomma. Farahmand er på valg til høsten, og bør holdes ansvarlig i den offentlige debatten.

Artikkeltags