Legg ned parkeringsregimet

TIDA UTE: P-ordningen i Porsgrunn må avskaffes.

TIDA UTE: P-ordningen i Porsgrunn må avskaffes.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den offentlige parkeringsordningen i Porsgrunn er moden for skraphaugen. I en relativt liten by opererer tre ulike parkeringsregimer: To private, og en kommunal. Det er minst en for mye.

DEL

PD menerFredag skrev PD at antall parkeringsbøter i Storgata er mer enn fordobla på et år. 321 som parkerte i Storgata fikk bot på opptil 900 kroner. Ved en barnehage med 100 plasser i Hovenga finnes knapt parkeringsplasser, men parkeringsvakta klasker til hvis foreldre er litt lenger inne i barnehagen enn av- og pålessingstida tillater.

I sentrumsgater forstår ikke folk hvorfor de får bot. Skilt er forvirrende, ikke synlige, eller folk forstår generelt ikke systemet. Ukentlig blir mange forbanna etter ærend i Porsgrunn. Dessuten gir parkeringsordningen liten økonomisk gevinst for kommunen.

Storgata og sentrum har gått gjennom og står foran nye store endringer. Bøtene gjør en fra før anstrengt situasjon for flere næringsdrivende mer anstrengt. Vi forstår problemet med at ansatte i byvirksomhet lar bilene stå hele dagen og dermed opptar plasser for kunder og gjester, men dette er et utslag av at Porsgrunn er for dårlig tilrettelagt for parkering.

Istedenfor å ta grep om et parkeringsproblem som har utspilt seg gjennom mange år, lar kommunen store sentrumsvirksomheter som Skagerak Energi, snart det nye hotellet på Kammerherreløkka, og ikke minst Lilleelva Parkering forvalte egne parkeringsplasser utenfor offentlig regi. Dette er feilslått politikk.

Artikkeltags