Makt og hemmeligheter i endring

LEDERE: Seniorer kan komme til å gjøre opprør mot disse tre.

LEDERE: Seniorer kan komme til å gjøre opprør mot disse tre.

Av

Makt og hemmeligheter, bak lukkede dører. Det er stikkord som i mange år har hengt ved representantskapet i Porsgrunn Arbeiderparti. Delvis er det riktig, dels er det en myteomspunnet versjon som journalister elsker å gjøre verre enn det egentlig er.

DEL

PD menerPorsgrunn Ap står uansett overfor en lokalpolitisk revolusjon når styret nå vil avvikle representantskapet og erstatte det med «medlemsmøter». Istedenfor at noen få utvalgte har stemmerett i det mektige representantskapet, skal alle medlemmer ha stemmerett. Alle medlemmer skal ha like rettigheter. Det er medlemmene som skal styre partiet, ikke omvendt.

Det er bare halvannet år siden partiet bøyde av for press og ga opp politisk dobbeltstyring med at gruppelederen også var styreleder i kommunens eget selskap Porsgrunn Utvikling AS. Det ble spøkt med at Haakon Lie-tida omsider var over.

Nå er Porsgrunn det eneste av Telemarks 17 kommunepartier som fortsatt har representantskap. Alle de andre har skrotet ordningen. Hvor stor betydning en endring vil få i praksis, gjenstår å se.

Partiet skal bruke et år på å diskutere om de skal vedta ny ordning. Vi tror det kan bli politisk umulig å argumentere for at Porsgrunn fortsatt skal være det eneste kommunepartiet i Telemark som ikke har endret modell siden krigen. Vi mener det er et sunnhetstegn at partiet som hatt makta i over 70 år og fikk 40,6 prosent ved valget i 2015, tenker nytt.

Artikkeltags