Mener de alvor på Frednes?

BESØK: Også Sp er i valgkampmodus, her på teater.

BESØK: Også Sp er i valgkampmodus, her på teater.

Av

Distriktsfokuserte Senterpartiet er blitt veldig glad i Grenland Friteater, og fredag var partiets representant i Stortingets kulturkomité, Åslaug Sem-Jacobsen på besøk hos teatret.

DEL

PD menerOgså kvelden før oppsøkte hun skuespillerne og så forestillingen Meierislaget 1933. Overfor PD slo Sem-Jacobsen fredag fast at selv folk fra det tidligere bondepartiet lar seg bevege av glødende arbeiderkamp og Internasjonalen.

Spørsmålet nå er friteatrets drøm om et nasjonalt senter for fri scenekunst, sist blåst liv i gjennom et valgkamputspill fra Porsgrunn Ap 23. mai. Da gikk Ap-ledelsen sammen med friteatret ut med ideen om en teaterpark på sjøfartsmuseumsområdet på Frednes. En teaterpark kan bli ledd i opprustningen av et fredet og viktig område som totalt har manglet politisk fokus.

Bystyret i Porsgrunn skal om kort tid godkjenne ny arealplan, og sjøfartsmuseet er regulert til museumsformål. Dersom en teaterpark skal kunne realiseres må flere parter bli enige om en modifisering av formålet, ellers vil fylkeskommune og fylkesmann trolig stoppe ethvert forsøk på endringer som ikke har noe med museum å gjøre. Dessuten har konfliktnivået på museumsområdene vært så høyt at det har framstått som en lokal kulturvariant av Gazastripen. Partene må bli enige.

Dersom Ap mener alvor med teaterpark må de lage et godt omforent prosjekt og få av gårde en søknad om statsstøtte så fort som mulig. Enda mer forfall på Frednes er ikke et alternativ.

Artikkeltags