Meningsløs høyblokk i Jernbanegata

HØYBLOKK: Her vil kommunen bygge høyblokk.

HØYBLOKK: Her vil kommunen bygge høyblokk. Foto:

Av

Det kommunalt eide eiendomsselskapet Porsgrunn Utvikling står på sitt og vil bygge ei blokk på 5 etasjer på tomta mellom Keops-bygget og Jernbanegata borettslag.

DEL

PD mener9 leiligheter i oppgang 23 vil få høyblokkveggen rett i fleisen. Det vil ta fra dem sollys og utsikt, og prosjektet vil utvilsomt forringe verdien på disse leilighetene.

Den planlagte boligblokka ble først omtalt og kjent i 2016, og i neste uke skal reguleringsplanen opp til sluttbehandling, først i utvalg for miljø og byutvikling – deretter videre til bystyret.

Vi har selvsagt stor forståelse for at Porsgrunn kommune jobber med fortetting og boligprosjekter i og nær sentrum, men å forringe livskapitalen til så mange mennesker er både meningsløst og unødvendig.

Tenk deg selv at du har en bolig med sol og fin utsikt, som du har investert livskapitalen din i. Så plutselig finner kommunens eget eiendomsselskap, altså fellesskapet, ut at de vil plassere en diger mur utenfor kjøkkenvinduet ditt. I stedet for sollys blir det bekmørk. I stedet for utsikt blir det murvegg. Og i stedet for avkastning på din livskapital og muligheter for å flytte til noe enda bedre, blir du tvunget til å bli på grunn av at boligverdien har stupt.

Dette er rett og slett en meningsløs og urettferdig behandling av kommunens innbyggere. Fellesskapet trenger ikke denne blokka. Bygg nye boliger et annet sted. Ta til fornuft nå! Stopp dette prosjektet!Artikkeltags