Meningsløs kamp om styreverv

ATTRAKTIVT: Et styreverv i Grenland Havn er attraktivt.

ATTRAKTIVT: Et styreverv i Grenland Havn er attraktivt. Foto:

Av

Når de politiske partiene nærmest slåss om godt betalte styreverv i del- og heleide kommunale selskaper, er det god grunn til å spørre seg om disse vervene egentlig fungerer som skjult lønn for politikerne.

DEL

PD menerStyrevervene i Skagerak Energi og Grenland Havn har i en årrekke vært attraktive blant våre folkevalgte. Når partiene har forhandlet om posisjoner etter lokalvalg, er ofte slike verv en del av avtalen. Enkelte partier er til og med villige til å forhandle bort viktige politiske posisjoner mot godt betalte styreverv av denne typen. Dette er jo egentlig helt vilt, og en ordning vi må få slutt på.

Vi syns det er fullstendig meningsløst at politisk tilhørighet er et kriterium for å få et styreverv i et kommunalt eid selskap. Vi snakker om å forvalte innbyggernes kapital, og da er personlig kompetanse og egnethet det eneste kriterium som bør legges til grunn når styremedlemmer skal velges.

Varden hadde nylig en sak der politikerne i Skien totalt fordeler 50 styreverv i selskaper som omsetter for 4 milliarder kroner.

Vi kan jo forstå at et styrehonorar på nærmere 100.000 kroner i året kan være fristende, men det er like fullt fullstendig uakseptabelt å sette inn en politiker uten noen form for kompetanse i et viktig styreverv. Selv om vi mener at de politiske godtgjørelsene er høye nok, ville det vært bedre vurdere disse enn å sette inn inkompetente styremedlemmer i nøkkelposisjoner.Artikkeltags