Meningsløst å bruke 160 mill på Kjølnes og Tveten

OPPUSSING: Anders Rambekk og Lillian Elise Esborg Liane vil pusse opp framfor å bygge nytt.

OPPUSSING: Anders Rambekk og Lillian Elise Esborg Liane vil pusse opp framfor å bygge nytt.

Av

Det verste er ikke å legge ned Stridsklev ungdomsskole, men å bruke 160 millioner kroner på å pusse opp de «forhistoriske» ungdomsskolene på Tveten og Kjølnes.

DEL

PD menerVi mener som vi gjorde for ett år siden, at det suverent beste ville vært å bygge én ny stor ungdomsskole til 230 millioner kroner for elever fra Klevstrand, Stridsklev, Tveten og deler av Grønli barneskolekrets.

Tveten ungdomsskole er 60 år gammel, Kjølnes ungdomsskole noen år yngre. Tveten har forhistoriske romløsninger som ikke er egnet i en framtidsrettet og moderne skole. Den har i tillegg nærmest endeløse ganger, og er bygd i et materiale som i 2019 burde vært jevnet med jorda.

Elendig inneklima har vært en gjenganger. Anslagsvis skal det brukes 130 millioner kroner på å ruste opp skolen, slik at den kan ta imot elevene fra Stridsklev. Det blir som å påkoste store reperasjoner på en gammel Lada 87-modell. Da skjønner de fleste at det lønner seg å kjøpe ny.

En ny ungdomsskole ble i fjor anslått å koste 230 millioner kroner, og ville selvsagt redusert behovet for investeringer på de andre skolene.

På toppen av alt kan Tveten ungdomsskole rives og tomta selges til boligformål. Med utsikt utover Eidangerfjorden og E18 i tunnel, ville dette vært blant Porsgrunns mest attraktive boligtomter.

Men sånn blir det altså ikke, hvis ikke politikerne snur i 12. time. Gårsdagens sak her i avisa, med Anders Rambekk (KrF) og Lillian Elise Esborg Liane (Ap), tyder dessverre ikke på det. Dette er rett og slett meningsløst.

Artikkeltags