Mer enn rimelig forbanna

BEFARING: Utvalg befarte Vidarsgate før de vedtok brua.

BEFARING: Utvalg befarte Vidarsgate før de vedtok brua.

Av

Den vanskelige Osebakken Park-utbyggingen har begynt å ulme igjen. Etter veldig mye uro om hvordan jernbanen skal kunne krysses når Vidarsgate stenges, roet saken seg, men bare tilsynelatende.

DEL

PD mener  Saken er som før: Folk på Osebakken er positive til boligprosjektet, men ikke til politikerne.

I et nytt brev lover kommunen seriøs vurdering av en annen kryssløsning enn gangbrua de lanserte. Bystyret har vedtatt å vurdere alternativer, men nå viser det seg at ingenting er blitt gjort i løpet av et helt år, på grunn av klagebehandling. Dette er en merkelig tilnærming. Petter Ellefsen (H) sier at folk på Osebakken er «mer enn rimelig forbannet» og at det «lukter litt småmuggent».

Både Osebakken Vel og Ellefsen har et stort poeng når de reiser tvil ved prisen som kommunen la fram for ny undergang under jernbanen. De stoler ikke på kommunens 50 millioners regnestykke, og mener det er mulig å lage en mindre omfangsrik, billigere og helt brukbar undergang.

Gangbrua som ble presentert for å få reguleringsplanen vedtatt er en dårlig løsning med negative konsekvenser for flere tusen mennesker i flere bydeler i uoverskuelig framtid. Fortsatt har utbygger og kommunen anledning til å komme opp med noe bedre, og det bør de gjøre. Gangbrutegningen de la fram er i seg selv en skandale, muligens det verste byggverket vi noen gang har sett. Nå bør de ta befolkningen på alvor. Det er fortsatt tid til en lykkeligere slutt på dette dramaet.Artikkeltags