Ni måneder igjen på Kjølnes

I RUTE: Entreprenørene er sikre på at de rekker åpning i tide.

I RUTE: Entreprenørene er sikre på at de rekker åpning i tide.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

245 millioners prosjektet det tok mange år å realisere på Kjølnes tar form, ikke bare som mur og kraner, men store bygg. Ny dobbelt idrettshall, og svømmeanlegg med nasjonal standard, skal stå ferdig i november og entreprenørene er i rute.

DEL

PD menerDen politiske diskusjonen om kjempeutbyggingen på Kjølnes var ikke en like lang maraton som bygging av nytt kulturhus, men det tok år og dag å avgjøre om de skulle bygge, og hva de skulle bygge etter voldsomt press fra idrettsbevegelsen. I januar 2018 ble den gamle Uræddhallen revet, og i mars for snart et år siden startet selve byggingen av ny dobbelthall og svømmeanlegg.

For hele byen, og den samlede store utdannings- og idrettskonsentrasjonen på Kjølnes vil det nye hallkonseptet Porsgrunn Arena og det nye Kjølnesbadet bli et kjempetilskudd.

For kommunen, og følgelig skattebetalerne som må finansiere fellesgodene med skatter og avgifter, er prosjektet av en økonomisk dimensjon som ikke minst rådmannen fortsatt ikke har kommet helt over, for politikere har en tendens til å ville bygge både høyere og bredere enn rådmenn anbefaler. Dette skjedde til de grader på Kjølnes.

Vi er likevel ikke i tvil om at utbyggingen er en god og langsiktig investering i en utdannings- og idrettsklynge som er blitt markant i en region langt utover Porsgrunn. Det er også innlysende hvorfor det er viktig å kople denne klyngen enda tettere på samferdselsknutepunktet inne i byen.

Artikkeltags