Ny jobb med minst 56 innsigelser

NY SJEF: Friis Eriksen får uvanlig mye å gå løs på.

NY SJEF: Friis Eriksen får uvanlig mye å gå løs på. Foto:

Av

Ebba Friis Eriksen (50) overtar jobben som byutviklingssjef i Porsgrunn. I et intervju med PD sier Friis Eriksen at hun er glad for å ha alder og erfaring nok til å ha vært borti mange ulike problemstillinger, og hun er klar over at det blir mye jobb og ansvar.

DEL

PD menerDen nye byutviklingssjefen vil støte på et helt skred av problemstillinger. Mot den nye arealplanen alene har det kommet inn 56 innsigelser fra overordnet myndighet, og i tillegg dundrer lurvelevenet om nye E18 der ordfører Kåss nærmest er omringet av motstand fra tunge myndigheter. Alt dette blir den nye byutviklingssjefens fagansvar.

Politisk hardkjør for høyere tempo i utbygging av boliger og næringsarealer har satt avdelingen Friis Eriksen skal lede under uvanlig press. Alarmbjeller om overkjøring, sykemeldinger og folk som slutter har ringt langt utover kontorene i teknisk bygg, og det er viktig at den nye sjefen har ryggrad til å stå opp for avdeling og kolleger, mot ulike utslag av maktpress som rammer både faglig integritet og arbeidsmiljø.

Friis Eriksen vil befinne seg i et vanskelig skjæringspunkt, tidvis minefelt, mellom politikk, administrasjon og trøkk fra utbyggere. Dette er ikke noe nytt for en byutviklingssjef, men det vil alltid bli spørsmål om grensenivå for kompromisser etter hvert som ordre fra rådmann og politisk ledelse hagler inn.

Avtroppende leder Anette Finnerud har i flere saker vært tydelig på hvor skapet skal stå, og vi må anta at Friis Eriksen raskt vil sette god standard.

Artikkeltags