P-jakten svekker omdømmet

OVERMODENT: Snart 1-årsjubileum, ingenting skjedd.

OVERMODENT: Snart 1-årsjubileum, ingenting skjedd.

Av

Snart er det ett år siden topper i kommunen sa de ville vurdere parkeringsregimet i bygatene for å komme opp med noe bedre.

DEL

PD menerIngenting har skjedd. Ved inngangen til 1-årsjubileet, minner vi om hva som ble sagt om parkeringsordningen på nyåret. Trond Ingebretsen (Ap): «Åpenbart ikke godt nok». Rådmann Per Wold: «Parkeringsordningen er moden for revisjon».

Parkeringsbøtene flagrer på bilvinduer og klagene renner inn til kommunalteknikk som er satt til å ta seg av regimet. Et nytt eksempel er et ektepar bosatt i leilighet i nærheten av Floodeløkka, og der er mangel på parkeringsplasser grundig dokumentert gjennom lang tid. Paret drives rundt på jakt etter plass til å sette fra seg bilen, men det er ikke lett.

Nå har de sendt ny henvendelse til kommunen, antall ubetalte parkeringsbøter skal ha kommet opp i over 5000 kroner, og paret er helt fortvilt. Parkering er blitt et så stort uromoment og tar så mye energi at de rett og slett vurderer å «kjøre dette via advokat direkte rettet mot betjenten».

Over tid har avisene omtalt parkeringsbøtene i Porsgrunn med så mange historier så mange ganger at det må ha svekket omdømmet til kommunen. En by som mange tror det er umulig å besøke eller handle i, uten akutt risiko for parkeringsbot, er ikke attraktiv. Det er ikke unikt for Porsgrunn at p-bøter skaper reaksjoner, men den omtalte revisjonen bør nå komme i gang.

Artikkeltags