Parkeringsordning blir parkert

NYTT: Wold tenker høyt om parkering. Det bør følges opp.

NYTT: Wold tenker høyt om parkering. Det bør følges opp.

Av

Diskusjon om parkering i Porsgrunn sentrum har gått av som en nyttårsrakett, og nå sier rådmannen at parkeringsordningen er moden for revisjon. Det er bra.

DEL

PD menerI et nyttårsintervju for ganske nøyaktig sju år siden spurte PD daværende gruppeleder i Ap, Ole Henrik Lia, om hva han trodde ville bli den vanskeligste saken i året som kom: Parkering, svarte Lia. Han sa også at «det er kompliserende at private har de fleste parkeringsplassene i Porsgrunn, og det er først når de private kan begynne å samkjøre at vi kan begynne å snakke om ordentlige løsninger».

Siden den gang har enda mer parkering blitt privatisert, dette har de folkevalgte tillatt, og de har ikke evnet å lage et parkeringssystem som fungerer i takt med utviklingen de selv legger opp til med klimakutt, mindre bilbruk og færre parkeringsplasser. Det eneste nye er et mer aggressivt regime for parkeringsbøter. Det er lite løsningsorientert.

Det gjenstår å se hva slags effekt ny parkeringsgarasje på Kammerherreløkka vil få og hva det vil koste å bruke den. Rådmannen ville inn med 25 millioner i et samarbeid med utbyggerne, men de sa nei og slapp ytterligere offentlig innblanding.

Vi mener tida er inne for å sette fart i planlegging av et nytt parkeringshus sentralt i byen, for det er bedre å betale noen kroner for forutsigbar parkering enn å fortsette forvirring og endeløse diskusjoner om en time gratis, to timer gratis, og mye unødvendig uro for næringsdrivende.

Artikkeltags