Robert og Teo har løfta byen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I løpet av noen uker har to nye store byprosjekter løftet Porsgrunn til et høyere og litt mer urbant nivå: Det nye hotellet på Kammerherreløkka, og restauranten på øya i elva.

DEL

PD menerTeo Luisa og Robert Lind har investert store beløp og massiv bransjekunnskap i henholdsvis Comfort Hotel Porsgrunn og Øya Spiseri. Hotellet skaper begeistring og feiret offisiell åpning torsdag med 230 gjester. Øya Spiseri er en liten juvel og åpnet dører og kjøkken like før påske.

Både Luisa og Lind har drøssevis med gode bransjeprosjekter bak seg, og har valgt å lande ny kapital og turboenergi i Porsgrunn fordi de åpenbart tror at byen utvikler seg i riktig retning. De er selvsagt ikke alene om å realisere drømmer og konsepter. Mange står bak selskapene som har investert til sammen rundt 250 millioner i nytt hotellbygg, kontorbygg og parkeringsgarasje på Kammerherreløkka, og rundt 200 millioner i øya i elva. Lind har dessuten gang på gang understreket at kona Henriette er viktig partner i restaurantdriften.

Opplevelsen av Porsgrunn som en litt mer urban by startet da den nye miljøtunnelen i Hovenga ble åpnet i desember. Statens vegvesen og entreprenørene leverte et svært kostbart, men strålende infrastrukturprodukt. Deretter kom hotellet 1. mars, spiseriet til påske, og også rådhusparken utvikler seg til et smykke i byen.

Vi mener den solide miksen av private og offentlige investeringer i by og byutvikling som pågår gir grunn til mer optimisme.

Artikkeltags