Snodig reduksjon av politikerlønna

LØNNSKUTT: Ole Roger Dyrkorn (Rødt) fikk de borgerlige partiene med på å kutte i ordførerlønna i Bamble.

LØNNSKUTT: Ole Roger Dyrkorn (Rødt) fikk de borgerlige partiene med på å kutte i ordførerlønna i Bamble.

Av

Da Frp og Høyre satt med makta i Bamble fra 2007 til 2015 økte politikerlønningene jevnt og trutt. For fire år siden stemte både Frp og Høyre for dagens ordførerlønn på 1.128.058 kroner.

DEL

PD menerI torsdagens kommunestyremøte valgte de to borgerlige partiene helt plutselig en annen kurs da Rødts Ole Roger Dyrkorn kom med et forslag om å senke ordførerlønna til nivå med en stortingspolitiker. I praksis betyr det en reduksjon fra 1.128.058 kroner til 987.997 kroner.

I utgangspunktet syns vi ordningen med at politikerne selv fastsetter sin egen lønn, eller godtgjørelse om man vil, er en uting. Dette er med på å skape politikerforakt og mye unødvendig misnøye.

Når så Høyre og Frp plutselig snur og vil kutte i ordførerlønna, forteller det mye om selvtilliten de hadde fire dager før valget. Hvorfor gikk de ikke inn for kutt mens de selv satt med makta og lå godt an til å få gjenvalg for 8- og 4 år siden?

Ordfører Hallgeir Kjeldal kalte i helga vedtaket for populistisk, vel vitende om at han da var storfavoritt til å få fire nye år som ordfører.

Populistisk eller ikke – vi mener at torsdagens vedtak understreker politikernes totale fravær av integritet når de skal bestemme sin egen godtgjørelse. Vi tror nemlig ikke Høyre og Frp hadde stemt for Rødts forslag dersom de hadde trodd at de kom til å vinne valget og få ordføreren tilbake.

Artikkeltags