Tunnelene fulle av eksoståke

EKSOSBOMBE: Ventilasjonen i tunnelene må bli bedre.

EKSOSBOMBE: Ventilasjonen i tunnelene må bli bedre. Foto:

Av

Flere hundre millioner kroner skal brukes på å få ned gjennomgangstrafikken over Porsgrunnsbrua og Storgata, og lage miljøgater der fotgjengere og syklister har førsteprioritet.

DEL

PD menerFor å få til det må flere tusen bilister daglig kjøre utenom brua og sentrum og heller velge Vabakkentunnelen, Frednesbrua, Sentrumstunnelen og den nye fylkesveien gjennom Lilleelvkrysset. Hittil er tunnelene er fryktelig affære.

På en tilfeldig kjøretur tirsdag denne uka lå eksoståka så tjukk i begge tunnelene at det var plagsomt for luftveiene. Sånn kan det ikke være dersom den alternative kjøreruta utenom sentrum skal være attraktiv og fungere etter hensikten.

Den nye fylkesveien er en fryd med elegant tunnel som plutselig har gjort Porsgrunn litt mer urban. Siden åpningen forrige fredag har vei og tunnel til 710 millioner hatt nyhetens interesse for bilister som lenge har stampet i kø og vil prøvekjøre strekningen. Veien innfrir, men det er altså verre med tunnelene. Der så ventilasjonsanlegget ut til å være fullstendig ute av drift tirsdag, og vi regner med at veimyndighetene har en forklaring.

Sentrumstunnelen skal ifølge kommunen stenges fra mars 2019 og ikke åpnes igjen på et år. Da blir det nye køer. Tunnelen skal oppgraderes i henhold til nye krav. Vi antar at bedre ventilasjon blir en del av dette prosjektet, i tillegg det sikkerhetsmessige. Hva gjelder Vabakkentunnelen er vi usikre på om det finnes planer for miljøtiltak.

Artikkeltags