Uhørt å svikte selskap i krise

IKKE KUTT: Den største eieren opptrer helt uforsvarlig.

IKKE KUTT: Den største eieren opptrer helt uforsvarlig.

Av

Skien kommune, den største eieren i den interkommunale attføringsbedriften Grep, har varslet store kutt i støtten til bedriften. Det skjer kort tid etter at Grep har vært traumatisert av en opprivende gransking av arbeidsmiljøet, og samtidig som de sliter med relativt akutte økonomiske problemer.

DEL

PD menerSkien eier 49 prosent av Grep, Porsgrunn 34 prosent, Bamble 15 og Siljan 2 prosent. Tidspunktet for Skiens forslag om millionkutt framstår som å sparke en som ligger nede. Grep er altså en attføringsbedrift. Kuttet vil følgelig ramme noen av de svakeste, i tillegg til å ytterligere svekke et selskap som akkurat nå virkelig trenger eiernes støtte etter lang tid med ødeleggende interne forhold som har vært enormt vanskelig for mange ansatte og brukere.

Hvem har ansvar for at det gikk så langt som til gransking og full oppvask? Svaret er enkelt: Eierne, gjennom sine utvalgte til styret. Det er grunn til å spørre om skiftende styrer burde ha fanget opp problemene i Grep tidligere. Isteden brukte de masse penger på tiltak som å reise til Svalbard og hygge seg med gourmetmat og isbjørnsafari.

Å komme med kuttforslaget nå, er alarmerende og sender et signal om hjelpeløs økonomisk styring i Telemarks antatte hovedstad. Grep har gjennomgått nok for en stund, og står midt oppe i en vanskelig omstillingsprosess. Vi mener eierne må opptre samlet og sørge for at en viktig samfunnsaktør kommer til hektene.


Artikkeltags