Verre før det blir bedre

NYTT: I to år skal de grave seg gjennom hele Sverresgate.

NYTT: I to år skal de grave seg gjennom hele Sverresgate.

Av

Om et par uker starter en ny graveperiode i Porsgrunn sentrum. Nå er det Sverresgate som står for tur.

DEL

PD mener Graving og omkjøring starter i Kirkebakken og skal pågå i nesten to år, til de har jobbet seg gjennom hele Sverresgate til Domuskrysset i løpet av året, og til Hovenga ved utgangen av 2021.

80 millioner kroner skal investeres i bypakkeregi for å bygge om strekningen, fra åre for tung gjennomgangstrafikk til by- og miljøgate. Utgangspunktet er at Sentrumstunnelen er gjenåpnet etter modernisering for 100 millioner. Tunnelen, sammen med det nye Lilleelvkrysset til over 700 millioner, fungerer nå som ringvei og har muliggjort graving i sentrum uten forhåpentlig det komplette kaos. Men det gjenstår å se hvor komplisert det blir for allerede hardt prøvede trafikanter og næringsdrivende. Graving i byen er ikke en forutsigbar øvelse og framstår mer og mer som et evighetsprosjekt.

Når rushtrafikken igjen står bom stille, og butikkeierne fortviler over enda mer tapt omsetning, kan det være krevende å se lyspunkter. Men fakta er at byen, i og rundt sentrum, får historiske løft, over og under bakken, og det er de utskjelte bompengene som gjør investeringene mulig. I motsetning til mange år med bare planer, planer og planer blir planene nå faktisk gjennomført. Det er positivt og skyldes bedre samfunnsstyring. Underveis blir det masse klager og protester. De fleste av oss har doktorgrad i klaging, og det må vi i all hovedsak ta på alvor.


Artikkeltags