Ligger Sandøya i bybåndet?

FERJEKAIA: Sandøya skal få ny ferje og nye muligheter.

FERJEKAIA: Sandøya skal få ny ferje og nye muligheter.

Av

Arbeiderlaget på Sandøya vil ha øya inn i bybåndet og håper det kan føre til ny boligutbygging. Det er 51 år siden forrige gang et boligfelt ble utviklet på Sandøya. I 1969 ble det bygget 13 eneboliger.

DEL

PD menerDet er lett å forstå at de som kjemper for å opprettholde øya som et alminnelig fungerende helårssamfunn vil gå nye veier for å få dette til. Stein Haugland sier det ville vært sunt med flere yngre mennesker på øya. Nå er det mange pensjonister.

Å regne Sandøya som en naturlig del av bybåndet høres i utgangspunktet ut som en vits. Man skal strekke definisjoner ganske langt for å betrakte Sandøya som en del av byen, men alt er relativt. I forbindelse med forhandling med staten om ny byvekstavtale snakker de om «det sammenhengende bybåndet fra Skien i nord til Langesund i sør». Bybåndet er «definert ut fra gangavstand til metrolinjenettet, i hovedsak 500 meter». Kan det bety at Sandøya er innafor? Kanskje.

«Alt er mulig, det umulige tar bare litt lengre tid» er en klisje, men vi mener at arbeiderlaget på Sandøya driver en viktig kamp. Skal de lykkes, må Sandøya-samfunnet ta et valg og stå sammen. I 2019 hadde øya rundt 270 fastboende. Vi vet ikke hvor mange som ønsker seg mer boligbygging, vekst og tempo, eller hvor mange som eventuelt foretrekker en kombo av døsig tilværelse ut mot havet og Saltkråkan. Arbeiderlaget har lagt fram en interessant sak som rimer med å ta hele kommunen i bruk.Artikkeltags