Meningsløst mobilforbud i ungdomsskolen

MOBIL: Ungdomsrådet i Porsgrunn vil ha vekk mobilforbudet i kommunens ungdomsskoler. Her Maia Kåss, Frederik Lid og Mathea Gjærum.

MOBIL: Ungdomsrådet i Porsgrunn vil ha vekk mobilforbudet i kommunens ungdomsskoler. Her Maia Kåss, Frederik Lid og Mathea Gjærum. Foto:

Av

Ungdomsrådet i Porsgrunn vil fjerne det helt meningsløse mobilforbudet i kommunens ungdomsskoler. I dag tar samtlige fem ungdomsskoler i Porsgrunn fra elevene mobilen når de kommer på skolen om morgenen, og gir den tilbake ved skoledagens slutt.

DEL

PD menerUngdomsrådet mener at dette både tar unødvendig mye tid og at skolene heller bør lære elevene fornuftig mobilbruk. Vi kan ikke være mer enig.

For oss er det et stort paradoks at en kommune som ønsker stemmerett for 16-åringer, vil nekte de samme ungdommene å bruke vårt kanskje viktigste hjelpemiddel i skoletida. 10.-klassingene skal altså få stemme ved kommunevalget, men må legge mobilen i et «mobilhotell» på dagtid. Bare ordet «mobilhotell» forteller det meste om et regelverk som ser bakover i tid framfor å ta i bruk framtidas teknologi.

Myndighetene tyr altfor lett til forbud når nye fenomener og ny teknologi dukker opp. Det liker vi ikke. Problemet er ikke at elevene har mobiltelefonen tilgjengelig, men eventuelt hva de bruker den til. Løsningen er ikke totalforbud, men å lære elevene riktig bruk til riktig tid.

Mobilforbudet i Porsgrunn er 10 år gammelt, og det er på høy tid å revurdere dette forhistoriske forbudet.

Tenk hvor mye nyttig lærdom og hvilke begrensninger skolene legger på undervisningen når de tar fra elevene det kanskje viktigste verktøyet de har, i det de ankommer skolen.

Ja, mobilen vil sikkert bli brukt til andre ting også, men sånn vil det alltid være. Gjør noe med det da!Artikkeltags