Ny skole ikke stort dilemma

KOMMUNALSJEF: Tollef Stensrud jobber med Kjølnesplan.

KOMMUNALSJEF: Tollef Stensrud jobber med Kjølnesplan.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ny privat toppidrett ungdomsskole kan bli sammenslått med offentlige Kjølnes ungdomsskole, skrev PD onsdag. Kommunalsjefen peker på et dilemma, men vi tror det er overkommelig.

DEL

PD menerLedelsen ved «Telemark Toppidrett Ungdomsskole Porsgrunn AS» har søkt Utdanningsdirektoratet om å starte opp med 120 elever i 2020. Ønsket om å etablere den nye skolen i Porsgrunn har vært kjent en stund, men i søknaden kommer det fram nye detaljer om sammenslåing med Kjølnes ungdomsskole, opplysninger som kommunalsjefen for oppvekst nå har utdypet.

Stensrud ser for seg en vinn vinn-situasjon for skolene ved at de kan bruke hverandres ressurser i et felles bygningskompleks som er lagt til rette. Skolene kan bytte naturfag, mat og helse mot idrettslæring, eller noe annet som hver av partene er gode på. Forutsetning for det hele er at privatskolen oppfyller kriteriene i friskoleloven og får godkjenning, og at bystyret synes etableringen er en god idé.

Vi mener enda mer og bredere utdanning framstår som et gode for både elever og Kjølnes-området som en kunnskaps- og idrettsklynge. Det er et tankekors at Ap-styrte Porsgrunn kan få sin 4. privatskole, men det er likevel vanskelig å se mulige årsaker til å heise ideologiske faner i denne saken.

Selvsagt må ikke mer privatskole svekke den offentlige skolen, og dersom det unngås, er det neppe noe i veien for å ringe inn til første time.

Artikkeltags