Uklokt og utidig fra vegvesenet

SJEF: Vegvesen-sjef Kjell Inge Davik burde ha stoppet møtet.

SJEF: Vegvesen-sjef Kjell Inge Davik burde ha stoppet møtet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hvor smart er det av Statens vegvesen å invitere til drodlemøte om nye riksveg 36, kort tid før valget, samtidig som deres egen E18-innsigelse henger som en tordensky over hele saken?

DEL

Vi tror ikke at profesjonelle folk i vegvesenet er så naive at de regnet dette møtet i en så betent sak som uproblematisk. Det er grunn til å tro at Statens vegvesen driver et utidig og uklokt spill. Vi forstår veldig godt at rv36 er viktig og hvorfor denne veien haster, men vegvesenet har ikke bidratt til annet enn å helle mer bensin på bålet i en sak som allerede er i full fyr.

Det kan være at Statens vegvesen skal ha oss til å tro at invitasjonen er sendt ut i beste hensikt, og at det ikke falt dem inn at invitasjonen kunne ha politisk sprengkraft. Tre uker før valget, mens en politisk sensitiv saksbehandling pågår, har de blandet seg inn med et åpenbart partsinnlegg som i rettslig sammenheng ville blitt klubbet ned som forhåndsprosedyre. De har tråkka i salaten så dressingen spruter.

Vi utelukker ikke at porsgrunnsordføreren, som er vegvesenets motpart og sier nei til møtet, kunne ha utvist større grad av diplomati. Et foreløpig resultat av den klossete invitasjonen er at ordføreren blir angrepet i den vanlige kanalen. Det påstås at ordførerens nei viser dårlig samarbeidsklima i Grenland. Dette er avsporing. Saken viser i første rekke at vegvesenet driver en uryddig prosess. De er fagorgan, men opptrer nå i et politisk samrøre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken