Uten Spar er det kroken på døra

FEIRING: Det er all grunn til å gratulere PP-senteret.

FEIRING: Det er all grunn til å gratulere PP-senteret. Foto:

Av

Har PP-senteret tatt en spansk en? Feirer de 50-årsjubileum ett år for tidlig? Vel, det kommer an på hvordan man regner, men 50-årsdagen for offisiell åpning av senteret, den gang EPA, er ikke før i oktober 2020. Det er selve bygget PP-senteret nå skal feire med kake og ballonger. Det er all grunn til å gratulere.

DEL

PD menerVi forstår godt at senteret trenger en boost, for investeringen selskapet Søndre Viken AS gjorde da de kjøpte eiendommen i Vestregate i januar 2017 er tyngre enn de antok. De avviklet dagligvarekonseptet Meny, som ikke tjente penger, og la om til Spar. Det har vært en lønnsom endring.

Eiendomsselskapet, der Norgesgruppen er stor eier og øvrige Oslo- og Vestfold-baserte investorer har majoritet, har også lokalsentrene i Hovenga og på Stridsklev. I et presset og vanskelig handelsmarked viser tall at lokalsentrene styrker seg.

Mange år med usikkerhet og venting på nytt PP-kryss har gjort driften vanskeligere for PP-senteret. Det sier seg selv at en komplett kaotisk trafikksituasjon og asfaltørken ikke øker attraktiviteten. Når bypakkemidler nå gjør det mulig å snu det sentrale Vestsida fra en farlig trafikkmaskin til noe langt bedre, kan PP-senteret bli en av vinnerne.

Eierne er langsiktige og mener det går rett vei. Men uten dagligvarebutikken hadde PP-senteret trolig vært lagt ned. Det er et enkelt og klart budskap. Eierne har oppgradert senteret siden de overtok, og vil fortsette fornyingen.


Artikkeltags