I Amedia, som PD er en del av, økte 60 av 62 aviser antall aktive abonnenter i 2016. PD var faktisk den dagsavisa som prosentvis økte mest, med 23 prosent. Da 2016 startet, hadde lokalavisa for Porsgrunn og Bamble 3378 betalende abonnenter. Da nyttårsrakettene begynte å smelle for halvannen måned siden, hadde vi 4222 betalende abonnenter, eller pluss 844. Men også våre kolleger i TA og KV i Kragerø opplevde en kraftig økning med i underkant av 10 prosent.

For Amedias aviser har identitetsløsningen aID vært en gedigen suksess. aID kan sammenliknes med et vanlig ID-kort, som for eksempel førerkortet ditt. Din aID forteller nettsteder hvem du er, slik at du kan få tilgang til innhold du har betalt for.

2016 vil gå inn i historien som året da det norske folk aksepterte at de må betale for nyheter på nett, og det er denne digitaliseringen av kundemassen som har sørget for den kraftige økningen i antall betalende abonnenter. For ett år siden var 12 prosent av PD abonnenter heldigitale. Denne uken rundet vi 34 prosent. Det vil si at over hver tredje PD-abonnent ikke lenger har papiravisa.

Det mest gledelige er at unge mennesker er på vei tilbake som betalende abonnenter. Det digitale formatet passer bedre for denne generasjonen.

PDs ambisjoner er nå å vokse mot 5000 betalende abonnenter. Da er det bare å stå på og finne lokale nyheter du bare må lese. Vi gir oss aldri!