Det er sagt og skrevet mye om medier i krise. Alle de store konsernene har vært gjennom store nedbemanninger de siste årene. Så også i Amedia og PD. Bransjen sliter med en til dels dramatisk svikt i annonseinntektene. Med bakgrunn i dette, er det mest vanlige spørsmålet vi her i PD får fra folk i Porsgrunn og Bamble;

- Hvordan går det egentlig med PD?

Jo, takk det går egentlig veldig bra. Etter at vi la om strategien og bestemte seg for å ta betalt for digital journalistikk for snart ett år siden, har vi økt antall betalende abonnenter med over 20 prosent. I oktober 2015 «stupte» vi mot 3000 betalende abonnenter. Nylig rundet vi 4000, og tallet øker for hver uke som går.

Også økonomisk kan den svært konkurranseutsatte lokalavisa i byen ved elva så langt i år vise til sitt beste økonomiske resultat siden Trygve Hegnar kjøpte oss da vi sto med begge beina i Skifteretten i 1985.

Det siste året har vist at porsgrunnsfolk og bamblinger er villige til å betale noen kroner for god lokaljournalistikk.

Vi lover å løpe alt vi orker for å levere det dere har fortjent. Vi skal avsløre, informere og underholde. Vi skal ikke bare pirke makthaverne i stortåa, men også «kle dem nakne» dersom det er nødvendig.

Vi er der nemlig for dere!