Folk må skjerpe seg på Kattøya

KATTØYA: Ta med dere søppelet hjem.

KATTØYA: Ta med dere søppelet hjem.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I 2002 kjøpte Porsgrunn kommune Kattøya av Bjørn Christoffersen for usle 1,8 millioner kroner - etter en langvarig politisk tautrekking.

DEL

PD menerFrp og Høyre mente at allmennheten var sikret tilgang til den idylliske øya ved Olavsberget via Friluftsloven, men Ap og SV brukte sitt flertall i bystyret og sørget for at kommunen kjøpte øya for det som ikke kan kalles annet enn en røverpris.

Siden den gang har kommunen etablert ei flytebrygge over til øya, og toppet det hele med den flytende dassen i fjor høst.

Ute på øya har private aktører ryddet opp i en del villnis og gjort stier mer framkommelige. Benker er satt opp, og Kattøya har rett og slett blitt den perlen det politiske flertallet håpet på i 2002.

Derfor er det litt trist å se at folk kaster fra seg søppel og griser når de er der ute. Tidligere i sommer gjennomførte Venstre en dugnad og ryddet opp. Dessverre kommer søppelet fort tilbake. Folk setter igjen engangsgriller og ølbokser til tross for at kommunen har satt opp flere søppeldunker.

Vår oppfordring er derfor at folk må skjerpe seg. Ta med dere søppelet og putt det i en av søppeldunkene. Tenk på dem som kommer etter dere!

Til slutt har vi lyst til å komme med en liten oppfordring til PD-lesere som ennå ikke har vært ute på Kattøya; Ta med dere ei niste og godt drikke og gå stien over øya. Den åpne plassen tvers over sundet for Døvika er rett og slett en naturperle i hjertet av Porsgrunn.

Artikkeltags