Solskinnshistorier fra NAV

KOKK: Mohammed er dreven kokk og lager mat i Henrys Hus.

KOKK: Mohammed er dreven kokk og lager mat i Henrys Hus.

Av

På kort tid har NAV i Porsgrunn kommet med to solskinnshistorier som viser at etaten er mer enn misfornøyde klienter og skandaler.

DEL

PD menerI «Henrys Hus» i Storgata har NAV sammen med Røde Kors og Voksenopplæringa etablert kjøkken der 15 flyktninger fra Syria, Eritrea og Somalia lager lunchmat og leverer bestillinger på døra. Det er nå ikke uvanlig å møte syklende bud med kyllingwrap og falafel i bygatene. Lunch til en billig penge, støttet av NAV, kan oppleves konkurransevridende for øvrige lunchaktører i byen, men vi mener et så godt integreringstiltak må trumfe eventuell misnøye.

På Vestsiden sykehjem har en 32 år gammel kvinne fra Vallermyrene fått lærlingplass, etter 11 år i NAV-systemet. Både NAV-veilederen og kvinnen strålte av glede da de sto fram her i avisa i forrige uke, og det forstår vi godt. Blant annet er økonomien hjemme hos kvinnen og hennes ti år gamle datter blitt bedre etter at mamma får litt mer lønn i måneden.

Vi har lenge etterlyst flere gode nyheter fra NAV, men de aller fleste som veiledes eller bakser i etatens paragrafjungel ønsker ikke å stå fram med historiene sine. Det er helt naturlig. Men blant flere tusen som til enhver tid er faste klienter bare i Porsgrunn, vil det av og til være noen som ser en mening i å fortelle offentligheten at innsats nytter, og hvordan gode erfaringer kan hjelpe andre. Dette blir ofte vinn vinn for alle parter.

Artikkeltags