Juniortabbe i det nye NHO

TAUS: NHO-sjef Kristin Saga ville ikke si hvem som var invitert.

TAUS: NHO-sjef Kristin Saga ville ikke si hvem som var invitert.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den høyprofilerte årskonferansen i NHO ble avviklet onsdag, med 16 deltakere fra det sammenslåtte NHO Vestfold og Telemark.

DEL

PD mener Konferansen i regi av arbeidsgiverne har høyere prestisje enn nyhetsinteresse, og det er generelt uinteressant hva som står på den vanligvis mye kommenterte middagsmenyen som de siste åra har variert fra krokodille til taco. Men ett forhold ved årets konferanse er verdt å kommentere. NHO ville ikke si hvilke topper fra politikk og næringsliv de har invitert til årskonferansen.

I TA gikk Hallgeir Skogen ut med kritikk av hemmelighetskremmeri rundt gjestelista. Da avisa spurte leder for NHO i Telemark og Vestfold, Kristin Saga, om hvem som er invitert, svarte hun at «vi offentliggjør ikke hvem som kommer. Det får du snakke med NHO sentralt om». Men heller ikke NHO sentralt ville oppgi hvem som er invitert, og følgelig hvem som ikke er invitert.

Vi tar høyde for at Skogen kan være indignert og grinete for at han ikke er på lista, men han har et poeng. Det burde ikke være problematisk å opplyse hvem som er veid og funnet verdig til å passere NHOs nåløye. Med denne type forhold til offentlighet har det nye regionale NHO begått en juniorfeil og en vurdering vi ikke trodde det var mulig på dette nivået. En lukket tilnærming til elementær offentlighet styrker aldri tilliten til sentrale samfunnsaktører.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken