Innertier fra Turid Berg

Klar melding: Turid Berg.

Klar melding: Turid Berg.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Norcem-nabo og tidligere leder i Brevik vel, Turid Berg, traff blink da hun i et leserbrev i PD forrige tirsdag tok et oppgjør med Vern om Grenlands aggressive og massive angrep på NOAH og Norcem.

DEL

Berg ber Vern om Grenland roe seg ned, og oppfordrer til dialog framfor angrep i kampen mot deponi i Brevik.

Vi er helt enig. De mange aggressive angrepene på Norcem, NOAH og andre som har tatt til orde for en konsekvensutredning, virker dessverre fullstendig mot sin hensikt. Vi snakker om en håndfull personer som daglig skyter med kanoner. Nå er det nok.

Den aggressive stilen har dessverre ført til at mange vegrer seg for å delta i debatten. De orker rett og slett ikke bli nedsablet av «hylekoret», og velger isteden å holde kjeft.

Derfor bør ledelsen i Vern om Grenland ta en evaluering og finne ut om dagens kommunikasjonsstrategi er den rette. De opptrer på vegne av veldig mange andre i hele Grenland, som er motstandere av deponiet. De har tatt på seg et stort ansvar i en særdeles viktig sak for hele Grenland.

Kampen om konsekvensutredning er tapt. Deponimotstandernes eneste sjanse nå er å vinne fram med saklig argumentasjon og dialog, og det er ingen tvil om at Vern om Grenland må legge om kursen dersom de skal få med seg Grenlands befolkning i kampen mot deponiet. I øyeblikket er organisasjonen i ferd å servere en matchball til de som ønsker deponiet til Brevik.

Artikkeltags