Tomme trusler fra Nye Veier

TRUER: Magne Ramlo truer med å skrinlegge ny E18 gjennom Porsgrunn.

TRUER: Magne Ramlo truer med å skrinlegge ny E18 gjennom Porsgrunn.

Av

Prosjektdirektør Magne Ramlo i Nye Veier truer med å skrinlegge hele prosjektet med ny E18 fra Langangen til Rugtvedt dersom veiselskapet ikke får bygge bru over Skjelsvikdalen.

DEL

PD menerHan gjentok trusselen etter at politikerne i utvalg for miljø og byutvikling mot Frps stemme, gikk inn for kun å sende forslaget med tunnel under Skjelsvikdalen ut på høring.

For det første kan ikke et prosjekt til 7 milliarder kroner, som stort sett skal finansieres via bompenger, stå og falle på de 100 millionene Ramlo hevder at tunnelen vil koste ekstra.

For det andre blir ikke denne E18-strekningen først og fremst bygd for oss som bor i Porsgrunn, Skien og Bamble, men for alle de som skal kjøre gjennom Telemark.

Så når Ramlo truer med å skrinlegge hele prosjektet, kan vi vel på godt norsk si; So what?

Det blir ikke vårt problem at Oslo-folk på vei til hytta på Sørlandet må tilbringe en ekstra time i bilkø gjennom Telemark. Vi vil knapt merke det.

Derfor tar vi Ramlos trusler som et slags forhandlingsutspill. Nye Veiers mandat er å bygge mest mulig motorvei for minst mulig penger. Våre politikeres oppgave er å gjøre skadevirkningene minst mulig for oss som bor i den kommunen den nye motorveien skal dundre gjennom.

Det hjelper lite med firefelts motorvei fra Oslo til Stavanger hvis det blir liggende en flaskehals i Porsgrunn. Våre politikere kan derfor ta det helt med ro. Ramlos utspill er tomme trusler. Den nye motorveien kommer uansett. Her er det ingen vei tilbake.

Artikkeltags