God vurdering av Varden

LESERBREV: Varden-redaktør Tom Erik Thorsen.

LESERBREV: Varden-redaktør Tom Erik Thorsen.

Av

Varden-redaktør Tom Erik Thorsen har fått kritikk, blant annet fra mangeårig Odd-trener Arne Sandstø, for at avisa trykket et leserbrev fra en 15-åring som ville avsette Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

DEL

PD menerSandstø skrev på Twitter; «Da er det vel bedre at avisen kommer med sin mening. Ubrukelig!! Hvem er neste, lillebroren Knut 9 år?»

Vi støtter Varden-redaktøren 100 prosent. En 15-åring som setter ord på det svært mange fotballinteresserte i nabobyen mener, bør avisa definitivt ikke sensurere. Fotball handler jo om meninger og engasjement, og trenerskifter er enten man liker det eller ikke, en viktig del av fotballen. I tillegg var leserbrevet saklig og godt skrevet, og konklusjonene var ikke tøffere enn de Fagermo selv bruker mot egne spillere.

Slik vi kjenner ham, lever han godt med kritikken fra 15-åringen. Han vet bedre enn de fleste at denne typen meninger er en del av fotballen.

Sandstø har imidlertid helt rett når han etterlyser avisas mening om saken. Varden har daglige ledere der de mener noe om alt fra politikk til kultur. I forhold til Odd, som har vært en av Norges beste klubber de siste 10 årene, er meningene ikke særlig sterke og ofte reine støtteerklæringer.

Vi mener at toppklubber, som omsetter for opp mot 100 millioner kroner i året, i større grad bør få medias kritiske søkelys rettet mot seg.

Derfor er det en tankevekker for hele det redaksjonelle miljøet i Telemark at en 15-åring er den første som offentlig tør å rette så kraftig kritikk mot Fagermo etter en sportslig meget svak sesong.

Artikkeltags