Lekker som ei sil

P-trøbbel: Ole Henrik Lia (Ap).

P-trøbbel: Ole Henrik Lia (Ap).

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I forrige uke ba PD Lilleelva Parkering om innsyn i den mye omtalte leieavtalen for parkeringsplassen ved Lilleelvkrysset.

DEL

PD menerDe blånektet, men likevel kunne TA noen dager senere referere til innholdet i den hemmelige avtalen. All ære til TA, men lekkasjene setter etter vår mening saken i et enda dårligere lys.

I tillegg til Lilleelva Parkering og Skagerak Energi har også Statens vegvesen kjennskap til innholdet i avtalen.

Ikke uventet kunne TA avsløre at Lilleelva Parkering i 2011 tok høyde for at parkeringsplassen ville bli innløst når arbeidet med det nye Lilleelvkrysset startet.

Først ble et helt boligområdet jevnet med jorden for å gjøre plass til en ny vei. Så brukte Lilleelva Parkering 13 millioner kroner på etablere en parkeringsplass i det samme området. Hvor er logikken? Her er det noe som er riv, ruskende galt.

Når Ap-topp og styremedlem Ole Henrik Lia i Lilleelva Parkering i tillegg forsøker å dekke over viktig informasjon for kommunens innbyggere, forteller dette alt om et system som ikke fungerer.

Vi mener at noen må stå til rette for etableringen av parkeringsplassen til 13 millioner kroner. I 2011 visste alle at Lilleelvkrysset ville bli utbygd på et eller annet tidspunkt.

Et helt avgjørende spørsmål å finne ut av nå, er om offentlige eide Lilleelva Parkering har spekulert i å tjene penger på en innløsning av tomta fra offentlig eide Statens vegvesen.

Til tross for at både ordfører Robin Kåss og Ole Henrik Lia forsøker å bagatellisere saken og hevder at Lilleelva Parkering ikke kan gi fra seg verdier uten skikkelig kompensasjon, er det helt avgjørende å se på forholdene rundt etableringen av parkeringsplassen.

Artikkeltags