Vond smak av ØPD-konkursen

STORE TAP: Bostyrer jobber med å kartlegge konkursen.

STORE TAP: Bostyrer jobber med å kartlegge konkursen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En kø av kreditorer fortviler etter den dramatiske konkursen i ØPD. Regionsjef i Maskinentreprenørenes Forbund Sørøst, Jørn Evensen sier til TA at han får vond smak i munnen når han hører historien til flere av medlemmene som får problemer etter havariet i Bamble.

DEL

Butikksjef Nils Petter Ødegaard ved Brødrene Dahl i Porsgrunn sier han gjerne vil slippe å kommentere saken. Den er vond. Firmaet kan gå på en 10-12 millioners smell.

TAs økonomijournalist Dag Tinholt har satt konkursen i et annet og mer dystert perspektiv enn de gledelige «ØPD er reddet»-sakene vi har sett. I et gjeldstynget ØPD har direktørens far hentet ut omkring to millioner kroner årlig i styrehonorar, mens direktøren lå på litt over tre millioner kroner i lønn og godtgjøring fram til utgangen av 2015, ifølge TA.

Leverandører forteller at ØPD ofte utkonkurrerte dem på pris. Mange små og mellomstore familiebedrifter har ikke fått oppgjør. Maskinentreprenørenes Forbund peker på stort avvik mellom framstillingen av ØPD-direktør Nils-Johan Tufte som bortimot geniforklart redningsmann, og alle som må blø etter konkursen.

Tinholts gjennomgang viser hvorfor det er viktig med en kritisk og kompetent presse. Alle sider ved ØPDs fall bør granskes og offentligheten må ha innsyn. Også vi er glade for at arbeidsplasser er reddet, men hele historien om hva som har skjedd må fram. I det minste kan vi lære av det. Første skiftesamling er 28. mars.

Artikkeltags