Bensinstasjon-drift ute av kontroll

ROT: Mye rot ved Circle K-stasjonen på Skjelsvik.

ROT: Mye rot ved Circle K-stasjonen på Skjelsvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Torbjørn Hårstad Orskaug drev Circle K-stasjonene ved Funnemark og på Skjelsvik inntil i vinter. Først begjærte han oppbud ved Funnemark, og like før påske var det slutt på Skjelsvik.

DEL

PD menerHandel og Kontor hevder at Hårstad Orskaug benyttet de ansattes innbetalte skattepenger til å betale andre kreditorer.

Familien Øygarden drev bensinstasjonen på Skjelsvik som et mønsterbruk i en mannsalder, inntil Hårstad Orskaug overtok i 2014. Regnskapene viser et lite overskudd både i 2014 og 2015. Hva som har skjedd, forsøker bobestyrer Øystein Malmgren nå å finne ut av.

Det som synes helt klart er at de ansatte over lengre tid ikke har mottatt lønnsslipper. Bare det, tyder på en drift som er ute av kontroll. Hvis det stemmer at Hårstad Orskaug har brukt av de ansattes innbetalte skattepenger, snakker vi om en ganske alvorlig sak. At den daglige lederen skylder på et underslag fra en av de ansatte, har egentlig ingen ting med saken å gjøre. De ansattes skattepenger skal settes inn på en egen konto. Dette er ikke penger daglig leder kan bruke til å betale andre kreditorer.

Dette er en svært trist sak, særlig for de 12 ansatte som både har mistet jobbene sine og som opplever usikkerhet i forhold til innbetalt skatt og lønn. Heldigvis sikrer lønnsgarantifondet at de ansatte får den lønna de har krav på.

Vi håper at Circle K finner en ny driver på Skjelsvik og ved Funnemark, slik at de ansatte kommer i jobb igjen.

Artikkeltags