Verre og verre for «fjernpolitireformen»

POLITI: Ikke ofte å se politi gatene i Porsgrunn.

POLITI: Ikke ofte å se politi gatene i Porsgrunn. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den såkalte nærpolitireformen blir egentlig mer og mer fjern for folk flest. Det blir færre og færre politifolk i gatene, og det blir vanskeligere og vanskeligere å få politiet til å etterforske en sak dersom man anmelder straffbare forhold.

DEL

PD menerFolk flest har rett og slett nesten gitt opp. De dropper å anmelde saker, og sparer dermed mye tid, for sakene blir jo henlagt uansett.

Tidligere hadde Porsgrunn egen politistasjon, og politibetjenter var fast innslag i bybildet. Nå kan det gå flere måneder mellom hver gang vi ser en politibil og/eller politibetjent i Porsgrunn sentrum.

Hva som har blitt bedre, sliter polititoppene med å dokumentere. De sliter også med lojalitet mot reformen blant meninge politifolk.

I april ble operasjonssentralen i Skien flyttet til Tønsberg og slått sammen med Vestfold og Buskerud. Da gikk det fra vondt til verre. Ikke bare er informasjonsflyten katastrofal, elendig lokalkunnskap truer rett og slett politiets mulighet til å opprettholde ro og orden. I forrige uke kalte operasjonssentralen ut sine styrker til en ulykke på Feset i Bamble. De havnet i Larvik. Tenk om det hadde vært en alvorlig ulykke.

Når de på toppen av det hele ikke engang er i stand til å utstede pass til befolkningen, er grensa nådd. I sommer var det halvannen måneds ventetid for å fornye eller få nytt pass i Skien. Folk fra Grenland måtte kjøre til Kragerø for å redde ferien. Nok er nok.

Artikkeltags