Informasjonsflyten blir dårligere

SPENT: Operasjonsleder Marianne Mørch er spent på hvordan det går.

SPENT: Operasjonsleder Marianne Mørch er spent på hvordan det går.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uka ble operasjonssentralen i Skien flyttet til Tønsberg, der den blir samlokalisert med operasjonssentralene i Buskerud og Vestfold.

DEL

PD mener Det betyr blant annet at informasjon om trafikkulykker, branner og alle andre krimsaker fra nå av vil bli gitt fra Tønsberg.

Politiet sier selv at lista for å tvitre blir høyere nå som én operasjonsleder per vakt har ansvaret for et minst tre ganger så stort område. Grasrota i politiet har aldri lagt skjul på at de er meget skeptiske til sammenslåingen av operasjonssentralene. Det er ingen tvil om at det foreligger et soleklart informasjonsbehov ved store og små trafikkulykker, branner og hverdagskriminalitet. Dette er blant det mest leste stoffet i avisene.

Derfor er det all grunn til bekymring når politiet selv sier at lista blir høyere og at lokalkunnskapen blir dårligere.

Fram til for 7–8 år siden fikk avisene hver dag tilsendt politiloggen på mail. Vi gjorde en redaksjonell vurdering av hendelsene og presenterte dem for publikum. Dette var viktig informasjon, som ble dårligere da politiet gikk over til å bruke Twitter, med maks 140 tegn, som informasjonskanal. Nå blir det enda dårligere, og vi er bekymret.

Samlokaliseringen i Tønsberg vil sette særdeles store krav til operasjonslederen i forhold til å få ut nok informasjon. En stjålet sykkel er ingen stor sak for storsamfunnet og vil neppe bli prioritert i Tønsberg. Men en liten avisnotis kan være nok til at sykkelen kommer til rette. Og det er viktig for deg og meg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken