Når mister Venstre pusten?

PRESSET: Hvor lenge kan Ola Elvestuen holde på å lure velgerne i Grenland?

PRESSET: Hvor lenge kan Ola Elvestuen holde på å lure velgerne i Grenland? Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nærmest dag for dag blir Venstre presset lengre og lengre opp i hjørnet i deponisaken, og spørsmålet nå er egentlig når de mister pusten?

DEL

PD menerHvor lenge orker lokale Venstre-politikere å forsvare noe de så til grader er imot? Og hvor mye kan miljøvernminister Ola Elvestuen gå på akkord med egne meninger og prinsipper uten at han går tom for politisk oksygen?

En ting er at han i valgkampen i fjor garanterte for at Venstre ikke ville være med på å overkjøre lokaldemokratiet i Grenland og gjennomføre en konsekvensutredning. Vi kan jo bare tenke oss hva han føler når han ser seg i speilet på morgenkvisten.

Men enda verre er det at regjeringen nå vil fjerne innsynsretten i elektroniske kalendere. Hvordan Venstre kan være med på noe sånt, er rett og slett ufattelig.

For nettopp økt åpenhet og innsyn på alle mulige nivåer i offentlig forvaltning, har vært Venstres kampsak i mange år.

Da er det kanskje ikke så rart at Venstre-politikere, både sentralt og lokalt, har sluttet å svare på spørsmål fra pressen. Mange tar ikke telefonen, de ringer ikke tilbake og de skyver ubehagelige spørsmål oppover i hierarkiet.

Da ordfører Robin Kåss ba om innsyn i alle kalenderinnføringene i den elektroniske kalenderen til statsråd Elvestuen og statssekretær Atle Hamar, for perioden 17. januar til 13. juli i år, viste det seg at NOAH drev hektisk møtevirksomhet med departementet bare dager før de leverte sitt forslag til hvordan en statlig reguleringsplan kan konsekvensutredes.

Vi tror det bare er et tidsspørsmål før Venstre-trollet sprekker. Det er sikkert viktig å være et regjeringsparti, men kanskje ikke for enhver pris ...

Artikkeltags