Deponidebatt i sandkassa

FULL FYR: Jan Erik Parr i Vern om Grenland.

FULL FYR: Jan Erik Parr i Vern om Grenland. Foto:

Av

I forrige uke nådde deponidebatten et foreløpig bunnivå. I stedet for å diskutere sak, har debattantene inntatt sandkassa. Der sitter de og kastet sand etter hverandre som små drittunger.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

PD menerDet hele startet med et leserbrev i PD 3. januar, der forbundsleder Leif Sande i Industri Energi (IE) tar til orde for hvorfor han mener det er riktig med en konsekvensutredning for et mulig deponi i Dalen-gruvene. Dette fikk Jan Erik Parr i Vern og Grenland til å tenne på alle pluggene, og i et nytt leserbrev beskylder han nærmest Sande for å være dum og uten dannelse og sannferdighet. Han antyder også at Sande har helt andre og ikke like greie motiver for å skrive det han gjør.

Innlegget irriterte administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri voldsomt, og i lørdags-PD sammenlikner han Parrs debattform med nazistenes metoder før og under 2. verdenskrig.

Hovedproblemet med en slik debattform, er at den ofte ekskluderer andre fra å delta. De aller fleste vegrer seg nemlig for å stikke hodet inn i et slikt vepsebol.

Dette er en trist utvikling av den kanskje viktigste offentlige debatten vi har hatt i Grenland de siste 10-20 årene. Det må da gå an å diskutere sak uten å ramme motparten med denne typen usaklige karakteristikker og beskyldninger. Fortsetter det sånn, får vi en mye fattigere debatt. Og akkurat det, er ingen tjent med uansett om man er for eller imot deponi i Brevik.

Artikkeltags