Gå til sidens hovedinnhold

En dårlig svenskevits

Artikkelen er over 4 år gammel

Vi er helt enig med ordfører Robin Kåss som kritiserer Vekst i Grenland for å betale Sveriges tidligere statsminister Göran Persson 130.000 kroner for et 45 minutters foredrag på Vekstkonferansen på Ælvespeilet forrige fredag.

At en tidligere politiker opererer med slike honorarer for å holde et foredrag, forteller oss at han ikke burde vært invitert til å snakke om vekst i det området av Norge som har høyest arbeidsledighet.

Selv om Vekst i Grenland-sjef Gro Haugland kan gjemme seg bak sponsorinntekter og inngangspenger, er det likevel skattebetalernes penger som er med på å finansiere konferansen for stort sett næringslivstopper i Grenland.

Dersom ikke Vekst i Grenland har andre ting å bruke pengene på, bør grenlandskommunene vurdere om de fortsatt skal pumpe penger inn i selskapet.

Selv om enkelte, deriblant Bamble-ordfører Hallgeir Kjeldal, syns Persson var verdt hver eneste krone, har vi liten tro på at slike konferanser skaper nye arbeidsplasser i Grenland.

Vi trekker også litt på smilebåndet av at Vekst i Grenland betalte 40.000 kroner for et innlegg fra Hans Geelmuyden. Vi snakker om en norsk c-kjendis, som burde vært fornøyd med å få dekket kjøregodtgjørelse og bompenger gjennom Vestfold.

Men først og fremst handler dette om å sende ut feil signaler.

Kommentarer til denne saken