Elvestuens svik mot Grenland

SVIK: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) brøt løftet overfor befolkningen i Grenland.

SVIK: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) brøt løftet overfor befolkningen i Grenland. Foto:

Av

Under fjorårets valgkamp sendte Venstre nestleder Ola Elvestuen på desperat stemmejakt til Telemark.

DEL

PD menerMeningsmålingene viste at Venstre lå og vippet rundt sperregrensen på 4 prosent. Hver eneste stemme telte, og da Ola Elvestuen ble intervjuet av PDs journalist i Langesund i begynnelsen av mai, siterte vi ham på at Venstre uansett ikke kom til å overstyre lokaldemokratiet dersom de kom i regjering.

– Det er lokalmiljøet som er best rustet til å vurdere hva som er riktig i deres nærområder, og ikke minst er det kommunene som er reguleringsmyndighet. Det vil ikke vi være med på å tulle med, sa han i mai.

Siden den gang bikket Venstre så vidt over sperregrensen ved valget og takket etter hvert ja til å gå i regjering med Frp og Høyre. Ola Elvestuen har blitt klima- og miljøminister, og deponimotstanderne pustet lettet ut. Eller gjorde vi egentlig det? Dessverre har mange politikere en lei tendens til å glemme det de lovet i en valgkamp. Så også dessverre med Ola Elvestuen.

I dagens PD bekrefter han at han som klima- og miljøminister ikke vil stanse og avslutte prosessen med å etablere et giftdeponi i Brevik - selv om kommunestyret i Bamble og bystyret i Porsgrunn har vedtatt at han bør gjøre nettopp det. Dette kan ikke kalles for noe annet enn et svik mot hele Grenland, og i særdeleshet mot de som lot seg lokke til å stemme Venstre. Vi glemmer det aldri, Elvestuen! Kom ikke her en annen gang.

Artikkeltags