Gratulerer med dagen, Robin!

Ordfører Robin Kåss fylte 40 år i går.

Ordfører Robin Kåss fylte 40 år i går.

Av

Robin Kåss er den mest politiske ordføreren Porsgrunn har hatt siden Kristen Waaland på 80-tallet. I går rundet den meget aktive og meningsbærende Ap-politikeren 40 år.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Mens forgjengeren Øystein Beyer var mer «borgermester» og overlot hverdagspolitikken til sine kolleger i bystyregruppa, er Kåss i front stort sett i alle politiske debatter. Enten vi er enige eller uenige med ham, kjemper han daglig en kamp for Porsgrunns beste. Etter vår mening har han innfridd forventninger og blitt en ordfører de aller fleste, på godt og vondt, har en mening om og et forhold til.

Den nybakte 40-åringen er en dreven politiker som vet hvordan han skal nå ut med sine meninger. Han har vært statssekretær for tre ulike ministere og ble valgt inn i bystyret allerede som 18-åring.

Noen ganger får han kritikk for nokså finurlige utspill, som da han ga Frp skylda for Bypakke Grenland.

Likevel vil vi påstå at Kåss er en ener til å håndtere media. Han forstår vår rolle, og han parerer alltid kritiske røster med et glimt i øyet.

Hva som skjer dersom Ap vinner stortingsvalget til høsten, gjenstår å se. Han var i sin tid statssekretær for Jonas Gahr Støre i Helse og Omsorgsdepartementet, og gamlesjefen har nok lagt merke til jobben han har gjort i hjembyen. Derfor tror vi at det er en betydelig risiko for at jubilanten kan være tapt for lokalpolitikken allerede til høsten.

Gratulerer med gårsdagen!

Artikkeltags