Flau Frp-jippo i Brevik

Frp-topper måtte redde seg ut av sin egen knipe.

Frp-topper måtte redde seg ut av sin egen knipe.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sjøtrafikksentralen i Brevik er reddet fra nedleggelse. Denne gladnyheten kom Samferdselsdepartementet (Frp) til Brevik med tirsdag, etter en lang og klønete prosess de selv har ansvar for.

DEL

PD menerDet startet med at de ba et utvalg om se på omorganisering av sjøtrafikksentralene, for å effektivisere. Et av forslagene var å legge ned sentralen i Brevik, der skip med farlig last daglig seiler i leia langs tett befolkede boligområder.

Forslaget ble unntatt offentlighet, men godt journalistisk håndverk her i PD gjorde at vi kunne avdekke Kystverkets og Samferdselsdepartementets hemmelige vurderinger. Ordføreren i Porsgrunn måtte klage til Sivilombudsmannen for å få innsyn i saken. Et stort politisk engasjement oppstod for å slå ring om sentralen i Brevik. Samferdselsdepartementet har beskyldt PD for å skape uro i befolkningen. De har også lagt seg urimelig ut med ordfører Robin Kåss, som denne gang ikke har gjort annet enn å stille relevante spørsmål i en viktig sak.

Vi mener Samferdselsdepartementets gladmarkering i Brevik tirsdag har en flau smak. Forslaget om å legge ned i Brevik burde aldri ha vært lansert. Departementet har levert et svakt og underlig politisk håndverk, og besøket i Brevik var et nødvendig tiltak for å redde seg ut av en selvforskyldt politisk knipe. Det er ikke departementet som har reddet sjøtrafikksentralen, men et bredt, godt og tverrpolitisk lokalt press, som viser at regionen klarer å stå sammen når det trengs.

Artikkeltags