Kommunen i skyttergrava

Leder: Styreleder Ole Henrik Lia må trekke den famøse blokka.

Leder: Styreleder Ole Henrik Lia må trekke den famøse blokka.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunens selskap Porsgrunn Utvikling AS har trukket seg tilbake dit de ser ut til å være mest komfortable: I skyttergrava.

DEL

Etter at PD sist fredag begynte å grave i selskapets omstridte boligblokkplan på Øvre Frednes, har styreleder og daglig leder sluttet å ta telefonen. All kommunikasjon foregår elektronisk. Alminnelige intervjuer ser ikke ut til å være en mulighet.

Tirsdag opplyste daglig leder på epost at de kan gjennomføre boligblokk-utbygging uten arealet de prøver å få kjøpt fra veivesenet, og at de har en vedtatt reguleringsplan for nybygg på tomta.

Vi bestrider at de har en relevant reguleringsplan. Prosjektet planen var ment for, bygging av 40 leiligheter for såkalt unge eldre, der Villa Frednes skulle fungere som en slags base med et nokså grotesk påbygg i glass, gikk i vasken. I ettertid splittet Porsgrunn Utvikling AS opp tomta, solgte villaen og en del av eiendommen, og gikk videre med en fire etasjer høy blokk som nå skaper sterke reaksjoner.

I mange år er Øvre Frednes blitt vanskjøttet i kommunalt eie. Da nye eiere overtok i fjor, ble eiendommen for første gang på flere tiår en suksesshistorie som kommunen liker å sole seg i glansen av. Da nye eiere flyttet inn, kom varaordføreren på besøk med kake og blomster. Bare musikkorps manglet. På NRK Sommeråpent 4. august fortalte ekteparet solskinnshistorien fra Porsgrunn. Denne idyllen har slått sprekker. Hvem skal rydde opp?

 

Artikkeltags