Lilleelva Parkering rører på seg

NY MANØVER: P-selskapet måtte avstå areal her.

NY MANØVER: P-selskapet måtte avstå areal her.

Av

Daglig leder Svein Ellingsen i Lilleelva Parkering AS vil ha flere parkeringsplasser han kan leie ut. I TA torsdag kom han med et av de fiffigste utspill vi har sett på lenge.

DEL

PD menerUtgangspunktet er fortsatt at selskapet måtte avstå areal til veiutbygging i Lilleelvkrysset, og fremmet erstatningskrav beregnet til over 40 millioner. I Nedre Telemark tingrett ble store deler av grunnlaget avvist og p-selskapet fikk kun en brøkdel.

– Vi tapte mange parkeringsplasser i utbyggingen. Men ved en ny utvidelse på egen eiendom kan vi redusere det økonomiske tapet, og dermed redusere kravet om erstatning, er Ellingsen sitert på. Han opplyser at Lilleelva Parkering vil søke Bane NOR om tillatelse til å utvide til over 80 p-plasser. Ellingsen er prosjektsjef i Bane NOR. Følgelig vil han som leder i et selskap inngå avtale med et annet selskap han er leder i.

Utspillet fra Ellingsen faller på sin egen urimelighet. Tingretten har allerede avvist det høye erstatningskravet. Selskapet har anket til lagmannsretten, men i mellomtida har Høyesterett kommet med en ny avgjørelse som kan ha svekket p-selskapets rettsgrunnlag. Utspillet om flere plasser kan tyde på at selskapet leter etter en nødutgang.

Via Porsgrunn Utvikling er kommunen medeier i Lilleelva Parkering. Ønsker også PU å utvide p-plassen? Ønsker kommunen å bruke mer av byens knutepunkt til overflateparkering? Det er vi usikre på. Vi mener søknaden fra Lilleelva Parkering bør avvises.

Artikkeltags